5 anabanana

Turniri u preponskom jahanju

Najatraktivnije sportsko događanje u godini.
 
Kup grada Samobora u preponskom jahanju trodnevna je manifestacija za sve ljubitelje konjičkog sporta, idilične seoske atmosfere i ukusne
domaće hrane.

Uz već tradicionalni jesenski Kup grada Samobora, koji svake godine privlači i oduševljava sve veći broj i posjetelja i jahača, odlučili smo se za organizaciju još jednog konjičkog turnira Proljetni kup – najljepše događanje na lokaciji koja očarava upravo u proljeće.
 
Na veliku radost organizatora, jahača i publike želimo pokazati i sa svima podijeliti znatan napredak ulaganja u infrastrukturu samog objekta
koji je omogućio organizaciju zahtjevnijih te izazovnijih natjecanja koja privlače natjecatelje iz susjednih zemalja (Slovenije, Mađarske, Austrije, Srbije i dr.).

Kup grada Samobora najposjećeniji je turnir konjičkog sporta u Hrvatskoj te mu spoj ovog sporta, lokacije, organizacije i pružene usluge osigurava visoko prvo mjesto o kojem se rado priča cijelu godinu u svim zemljama regije. 

Nakon prošlogodišnje manifestacije s više od 550 startova te preko 2 000 posjetitelja u 4 dana održavanja, ove godine očekujemo još veći odaziv natjecatelja i publike.
Dolazak i nastup najreprezentativnijih svjetskih jahača u preponskom jahanju, poput Gerfrieda Pucka, Andrasa Kovya i Luke Založnika, dodatno doprinosi atraktivnosti turnira.